Surfcamp

25/11-5/12 2020

Tag med på den årlige surfcamp til Senegal, hvor du kan komme tæt på en fremmed kultur og surfe verdensklasse bølger.

Program

  • 1. dag: Ankomst til surfcampen
  • 2. dag: Surf undervisning, rundtur på øen
  • 3. dag: Surf undervisning
  • 4. dag:Surf undervisning
  • 5. dag: Evt hviledag, udflugt til Ille de Goré
  • 6. dag: Surf undervisning, bål på stranden
  • 7. dag: Surf undervisning
  • 8. dag: Surf på egen hånd, fest downtown
  • 9. dag: Hjemrejse

Senegal

Senegal er det vestligste land i Afrika. Hovedstaden Dakar ligger helt ude på den yderligste spids. Ud for hovedstaden knap en kilometer fra kysten ligger øen Ngor, hvor vi skal bo.

Landet er en tidligere fransk koloni, de blev selvstændige i 1960, men den franske tilstedeværelse er stadig meget tydelig i landet. Selvom de fleste foretrækker det traditionelle Wollof, er fransk stadig det officielle sprog i landet.

Efter Senegal fik selvstændighed fik de et socialistisk styre, som bestod i 40 år. I dag betegnes landet som et af de mest stabile demokratiske lande i Afrika.
Hele Senegal er knap 200.000 km2, og der er omkring 13 millioner indbyggere.

Da senegal er det vestligste land i Afrika, blev slaver fra store dele af kontinentet samlet på den lille ø Ile de Gorée under koloniseringen. Herfra blev de fragtet videre over Atlanterhavet til et liv som slaver i især USA. Derfor rejser mange afroamerikanere i dag til øen som en form for pilgrimsrejse. Øen er på Unescos verdensarvsliste, her kan man blandt andet se de oprindelige slavehuse.

Surf spots - her skal vi surfe

Vi vil hver dag køre rundt til de forskellige surf spots, der ligger ved Dakar. Bydelen og vores lille ø Ngor ligger helt ude på spidsen af en halvø, hvor der kommer bølger ind fra Atlanterhavet. Der vil derfor næsten med garanti være bølger på et af de forskellige spots lige meget hvorfra, der kommer et swell.

Yoff

Ved landsbyen Yoff er der en flere kilometer lang sandstrand. Det er et ideelt sted for begyndere og alle, der vil have en afslappet session. Bølgerne kommer ind konstant, og der er ikke andet en hvid sandbund overalt. Her er der mulighed for at øve sig ved at surfe uendeligt whitewater.

Secret

Secret er et populært sted for de lokale surfere. Bølgerne kommer helt rent ind her. Det er nemt at komme ud bagved, og man kan både surfe right og left. Her vil man surfe side om side med Sengals allerbedste surfere og komme helt tæt på den lokale surfkultur. Det er et reefbreak, så man skal være lidt rutineret for at surfe mellem stenene, og der er risiko for søpindsvin.

Ngor right og left

For de mest inkarnerede surfere er øen for vores tilholdssted ikke ukendt. Den var nemlig med i cult surffilmen ‘The Endless Summer’, hvor de surfede bølgen Ngor Right. Bølgen fungerer stort set hver dag og ligger lige ved siden af vores camp. På den anden side af øen rammer Ngor left. Uanset startniveau vil de fleste under instruktørernes vejledning kunne surfe den bølge i løbet af ugen.Her skal du bo

Vi skal bo på en lille lokal surfcamp, der bliver drevet af danske Jesper Mouritzen.

Campen ligger på øen Ngor, der ligger ud for hovedstaden Dakar. Det tager ti minutter at sejle derover, vi sejler frem og tilbage i en lille piroque, som er en traditionel senegalesisk fiskerbåd. Selve øen er kun omkring 800 meter lang og meget fredfyldt.

Her bor hovedsageligt lokale og kunstnere. Rundt på øen ligger små gallerier med traditionel afrikansk kunst samt små boder med tøj og snacks. Derudover er der to hvide sandstrande, hvor vi kan slappe af efter surf.

Campen vil være vores udgangspunkt, her spiser vi morgenmad og aftensmad sammen hver dag.

Der vil være mulighed for at bo på et doormroom. Det vil være den billigste og mest primitive løsning. Her vil du komme til at dele værelse med nogle af de andre deltager. Dormroomets størrelse afhænger af antal tilmeldinger.

Sådan kommer du frem

Du kan flyve til Dakar for omkring 2500 til 4.700 kr. Der er en række forskellige ruter alt efter, hvor fleksibel og tålmodig man er med rejsetiden.

Du står selv for at købe billetter. Det er en god ide at være lidt tidligt ude med flybilletten, så du sikker på at få en billig og hurtig tur. Du er velkommen til at forlænge turen og enten ankomme før eller rejse hjem senere.

I lufthavnen skal du tage en lufthavnsbus til endestationen, der er kun en bus. Den vil føre dig hen til Samba, som vil føre dig sikkert ud til campen. Du kan blive hentet på alle tider af døgnet.